fredag 2 augusti 2013

Vintertak till poolen

I höstas när vi stängde ner poolen för vintern så tömde vi den till hälften med vatten. Under den regniga hösten så fylldes dock poolen upp igen och jag fick tömma ut mer vatten vid flera tillfällen. När vintern kom med all snö så fortsatte poolen att fyllas på. För att poolen ska tåla att bli genomfrusen så bör det inte vara för mycket vatten i. Därför bygger vi nu ett tak som vi lägger på till hösten. Den kommer bestå av 3st sektioner på 2x4meter vardera som läggs intill varandra.

Här är första sektionens ytterreglar ihopskruvade med översta och understa läkten. Innan jag skruvar dit mitten-regeln så kryssmäter jag så att alla vinklar blir 90grader. Så länge en mittenregel inte är fastsatt så är konstruktionen rörlig så att vinklarna går att justera.

Skruvat fast läkt.

Plåten skruvad. Första sektionen klar, nu ska det bara göras 2 till. 

Efter att alla 3 sektioner var klara så placerade vi dom under solvärmepanelen. Vilket gjorde att den kom upp lite från marken.
Dags för vinterförvaring av poolen. Hälften av vattnet tömdes ut och slangar och annat kopplades bort. Därefter upp med nya taket. Jag hade tänkte bygga träbockar som taket skulle ligga på för att få rätt lutning. Men vi hade ett gäng vedkubbar som låg och väntade på att bli kluvna. Dom får vänta minst en vinter till, för nu används dom som stomme till taket. Funkar jättebra. För att inte hela konstruktionen ska blåsa iväg i någon höststorm så har vi använt spännremmar som vi satt fast i altanen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar