söndag 17 juni 2012

Poolen - vägg och liner

Att montera ihop en pool med sidor av plåt ska enligt instruktionen inte göras en blåsig dag. Inte heller ska arbete påbörjas om man inte kommer bli helt färdig samma dag. Solsken rekommenderades också, för att underlätta arbetet med linern av plast som i kyla är svår att veckla ut och jämna till. Hmm.... Hur ska en svensk sommar som denna tillåta att man sätter upp en pool?

Nåväl, i söndags så hade vi åtminstone inte blåsigt så vi satte igång direkt efter frukost. Poolväggen rullades upp och placerades successivt i rälsen. Vi fick upp poolväggen relativt enkelt, när 3/4 var klart kom dock en vindpust som välte oss tillbaka till 1/4.

När slutet av plåten till slut mötte början så skruvades dessa ihop med en hel drös med bultar och muttrar. Silvertejp på bultradens insida för att skydda linern.

Nästa steg blev att bygga en sandvall mot plåtens insida. Denna sandvall utgör poolens bottenprofil.

Vi valde att lägga ut presenningar på sanden för att ge extra skydd åt linern.

Linern veckades ut och placerades i botten på poolen. Väl centrerad började arbetet med att dra upp linern över plåten hela vägen runt. Nu förstod vi att lite värme hade underlättat eftersom plasten var rätt stel i kylan. Och då kom regnet. Perfekt, så fylls den ju på automatiskt. Nja, inte riktigt, men blöta blev vi i alla fall.


Med hjälp av en dammsugare sög vi ut luften mellan poolväggen och linern. Samtidigt började vi tanka i varmvatten för att mjuka upp plasten i botten för att enklare släta ut veck. Med uppkavlade shorts kröp jag omkring på botten och tryckte undan veck och ojämnheter:



Så, nu är det bara vänta på att poolen är fylld med vatten innan vi kan fortsätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar