lördag 25 maj 2013

Gaveln klar

Så här fint målad har gaveln blivit medans jag varit borta. Bara lite längst upp kvar. 

Nu har vi även sågat till, målat och spikat fast knutbrädor och fönsterfoder. 


Fasaden alltså klar, men nu börjar ett nytt projekt. Det ska byggas en drivbänk, med odlingslåda mot den här gaveln. Vid sidan av den tänkte vi bygga en arbetsbänk av en gammal diskbänk. Perfekt för att rensa fisk och plantera om krukväxter med mera. 

söndag 12 maj 2013

En grind till

Det här är den ingång till djuren som används allra mest. Det är dags att det blir en grind för att underlätta. 

Så här blev det. 


lördag 11 maj 2013

Kompost

Vi fortsätter fixa ordning på gaveln. Nu ska det bli ordning på komposten. Från att bara vara en hög ska det nu bli en 2-sektioners kompost. 





fredag 10 maj 2013

Vi ska bygga ett båthus

Vi är nu officiellt igång med projektet, då kommunen gett oss strandskyddsdispans och bygglov och länsstyrelsen har gett tillåtelse till muddring. Viken i bilden nedan ska förlängas åt höger med hjälp av en grävmaskin. Det är ett område på ungefär  400kvm som ska grävas upp. Sedan ska vi förmodligen bygga båthuset på s.k. stenkistor som man sänker ner i vattnet och fyller med stenbumlingar.

Här är baksidan där vi har fått tillåtelse att placera muddermassorna.

Här planerar Annika utplacering av stolpar som ska markera byggnadens plats.

Här är stolparna utplacerade. Båthusets ytterdel ska stå i rak linje med det befintliga båthuset. På hitsidan om vårt båthus blir det en brygga med kvällssol.

Nästa steg blir att fixa stenkistor, något vi gärna skulle göra själva, men troligtvis låter vi någon med mer erfarenhet göra det åt oss. I höst ska muddringen genomföras och därefter ställer vi dit stenkistorna. Dessa måste få sätta sig ordentligt på botten, så något båthusbygge påbörjas inte förrän tidigast sommaren 2014.

En grind mindre

Fårstängslet som slutar mot lagårdsgaveln består av en massa stolpar och en grind som vi aldrig använder. Vi har säkert byggt fler än 6 grindar för att underlätta in och utpassage mellan hagarna. Denna ska dock bort, eftersom vi aldrig använder den.


Bara stängsel kvar. Själva grinden lägger vi på lagret, då den säkert kommer till användning någon annanstans.

Dölja solvärmeslangarna

Idag plockade vi fram solvärmepanelen till poolen. Slangarna som går mellan pool och värmemattorna ligger över gräsmattan, så det blir lite bökigt att komma åt att klippa gräset. Så nu ska dom ner i jorden.



Grävt

Slang i
Återfyllt
Mycket bättre!

Gaveln klar




torsdag 9 maj 2013

Mera panel

Mer av panelen på plats nu. Även fönstren är lite provisoriskt monterade i gluggarna. Det kommer bli vitt foder runt dem när vi är klara.

söndag 5 maj 2013

Hälften klart

Nya sågen och sågbordet funkar väldigt bra:

 Arbete med dubbla stegar:

Förutom montering av fönster och målning så är i alla fall halva panelen spikad nu:



lördag 4 maj 2013

Ny panel till lagårdsväggen

Verkstadsdelens gavel släpper in regn, snö och fåglar, så vi bestämde att det skulle tätas.

Gamla panelen var bitvis väldigt dålig, och det var stora glipor. Vi beslöt att inte riva den gamla panelen, utan slå dit ny panel direkt ovanpå. Vi började med att ta bort de gamla fönstren.

Sen fick nya motorsågen det förnäma uppdraget att såga ut 2 nya fönsterhål till övre delen. Vi hade några gamla fönster liggandes som blir perfekt ljusinsläpp.

En stegbild:

Här har vi satt upp läkt att spika nya panelen på och påbörjat uppsättningen från höger. Observera att även en fågelholk kommit upp.