söndag 27 maj 2012

Poolen - markberedning

Vi har köpt en pool som var tänkt att bli vårens fixar-projekt. Pga många olika omständigheter så har det fått vila lite. Men nu är vi igång!

Lite fakta om poolen:
Bredd: 3,6m
Längd: 6,1m
Djup: ca 1,3m
Volym: ca 30 kubik

Det vi gjort hittills är att gräva bort grässvålen och jord för att komma i rätt nivå. Grästuvorna blev perfekt klädsel till vår nyligen iordninggjorda jordkällare.






Jordkällaren med ny frisyr. Räckte till nästan hela, resten får vi täcka med gräsfrön.

Grävning klar:


Sen gick det åt ca 4 kubik sand som utgör poolens botten. Det blev några vändor med släpet (tillräckligt för att vinschen skulle skära ihop, men den är nu ersatt med en ny.)


Många fötter hjälpte till att platta till och jämna ut:



Bottenräls som poolväggen ska sättas i placerades ut efter mycket noggranna mätningar. Även sidostöden är utplacerade:


Sandhögen i mitten kommer gå åt till att forma rundade kanter upp mot poolväggen.

söndag 20 maj 2012

Regntider

Mycket vatten i dikena senaste tiden pga allt regn. Ett av rören som går under vår lilla grusväg hade blivit igensatt. Efter mycket grävande och letande i det kalla vattnet lyckades vi hitta öppningen och rensa. Tyvärr hjälpte inte det, då det måste ha varit stopp längre in i röret. Tillbaka i verkstan tillverkade jag en rörrensare av ett armeringsjärn och en gammal plåtbit som jag bockade till som en liten skopa. Vinkeln på skopan tänkte jag skulle göra det lättare att skjuta in den i det slamfyllda röret. När skopan sedan dras ut skulle en del av slammet följa med. Resultatet blev lyckat efter ett par modifieringar. Alltid roligt när svetsen kommer till nytta. Nu rinner vattnet på bra i röret.

söndag 13 maj 2012

Vindskydd till fåren

I veckorna mellan helgerna är det mest jobb och träning på schemat och då blir det inte mycket fixat. Därför tänkte jag passa på att berätta lite om tidigare fixande. För ett par helger sedan blev det ett nytt vindskydd till fårens nya hage. Fåren vi har på gården ägs och sköts om av C & T, och när något behöver fixas så ställer vi såklart upp. Vindskyddet byggde vi av ett tidigare rivet dass. Taket av gamla eternitskivor som legat och skräpat.